Profil

Veleprodaja lijekova Unifarm kao samostalno preduzeće postoji od početka 2003 godine.

Osnovna djelatnost preduzeća je uvoz,izvoz i distribucija lijekova i medicinskih sredstava na veliko te zastupanje proizvođača lijekova i medicinskih sredstava. lako postojimo kratko vrijeme uspjeli smo zauzeti zavidno mjesto na nivou Bosne i Hercegovine.

Na ovom uspjehu imamo zahvaliti prije svega iskustvu naših zaposlenika, te uspješnoj saradnji sa poznatim farmaceutskim kućama u zemlji i inostranstvu.

U preduzeću je zaposleno 64 radnika sa bogatim iskustvom u prometu i distribuciji lijekova na veliko i malo.

Preduzeće raspolaže sa vlastitim poslovnim objektom površine preko 1000 m2. Objekat je projektovan i izgrađen namjenski tako da zadovoljava sve propise i standarde u oblasti prometa i distribucije lijekova i medicinskog materijala na veliko.

Naša firma je u mjesecu augustu 2009. godine dobila certifikat po standardu ISO 9001:2008. A u julu 2018. godine izvršena je recertifikacija sistema upravljanja kvalitetom po standardu ISO 9001:2015.

Unifarm d.o.o je na osnovu audita koji je održan u period 15.04-17.04.2015. od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva dobio GDP certifikat, kao prva veledrogerija u Bosni i Hercegovini. Ovaj certifikat je satisfakcija za Upravu i sve uposlenike Unifarma i dokaz da smo u proteklom periodu napredovali i usavršili naše poslovanje.

U kratkom periodu svoga poslovanja Unifarm je razvio zavidnu distribucijsku mrežu na području BiH. Širok asortiman proizvoda kao i povoljne cijene i uslovi plaćanja otvorili su vrata mnogih apoteka.

Zadovoljstvo našim uslugama ogleda se u stalnom povećavanju interesa za suradnju sa našim preduzećem.

Kao snadbjevač apoteka lijekovima i medicinskim materijalom, Unifarm se usmjerava ka zadovoljavanju potreba korisnika naših usluga.

Poslovni uspjeh naših klijenata neminovno dovodi i do našeg uspjeha. Da bi smo to ostvarili moramo odgovoriti na postavljene zahtjeve i proširiti našu ponudu u svim područjima, stoga je još jedan od naših primarnih ciljeva uspostavljanje široke saradnje sa inostranim farmaceutskirm kućama.