Profil

Farmaceutska kuća Unifarm kao samostalno preduzeće postoji od početka 2003 godine. Osnovna djelatnost preduzeća je zastupanje, promet i distribucija lijekova i medicinskih sredstava na veliko. lako postojimo kratko vrijeme uspjeli smo zauzeti zavidno mjesto na nivou Bosne i Hercegovine.

Na ovom uspjehu imamo zahvaliti prije svega iskustvu naših zaposlenika, te uspješnoj saradnji sa poznatim farmaceutskim kućama u zemlji i inostranstvu.

U preduzeću je zaposleno 34 radnika sa bogatim iskustvom u prometu i distribuciji lijekova na veliko i malo. Prosječna starosna dob zaposlenika je 30 godina.

Preduzeće raspolaže sa vlastitim poslovnim objektom površine preko 1000 m2. Objekat je projektovan i izgrađen namjenski tako da zadovoljava sve propise i standarde u oblasti prometa i distribucije lijekova i medicinskog materijala na veliko.

Naša firma je postala prepoznatljiva na nivou BiH, također smo u augustu mjesecu 2009. godine dobili certifikat po ISO standardima 9001:2008.

Unifarm d.o.o je na osnovu audita koji je održan u period 15.04-17.04.2015. od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva dobio GDP certifikat, kao prva veledrogerija u Bosni i Hercegovini. Ovaj certifikat je satisfakcija za Upravu i sve uposlenike Unifarma i dokaz da smo u proteklom periodu napredovali i usavršili naše poslovanje.

U kratkom periodu svoga poslovanja Unifarm je razvio zavidnu distribucijsku mrežu na području BiH. Širok asortiman proizvoda kao i povoljne cijene i uslovi plaćanja otvorili su vrata mnogih apoteka.

Zadovoljstvo našim uslugama ogleda se u stalnom povećavanju interesa za suradnju sa našim preduzećem.
Kao snadbjevač apoteka lijekovima i medicinskim materijalom, Unifarm se usmjerava ka zadovoljavanju potreba korisnika naših usluga.

Poslovni uspjeh naših klijenata neminovno dovodi i do našeg uspjeha. Da bi smo to ostvarili moramo odgovoriti na postavljene zahtjeve i proširiti našu ponudu u svim područjima, stoga je još jedan od naših primarnih ciljeva uspostavljanje široke saradnje sa inostranim farmaceutskirm kućama.